***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски депутат: Да ударим Нидерландия с атомно оръжие! Стана ясно кога най-рано може да заработи детската болница

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 юни   

 

Много от демографските процеси, които се случват у нас, са присъщи за целия развъртян свят. Това разяснява доцент Георги Бърдаров във връзка обезлюдяването в България и термина „ демографска пустиня “ в ефира на Дарик.

Според Георги Бърдаров несъмнено сме в демографска рецесия, само че не се фокусираме върху нещата, които можем да променим. Той съобщи, че не е значимо дали българите ще бъдат 9, 5 или 7 милиона, а какви са структурите на обществото. 

Ключов акцент у нас е острият недостиг на младо интензивно население, добави още Бърдаров.

***

Работим интензивно за редуциране на всички периоди. Това изисква доста работа и по-голям потенциал освен в здравната капиталова компания, само че и в Министерството на здравеопазването.

Това сподели пред публицисти в Министерски съвет след съвещанието на служебното държавно управление изпълнителният шеф на " Здравната капиталова компания за детска болница " доктор Влатко Глигоров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

***

„ Смятам да постъпя по следния метод: дай Боже, да има постоянно държавно управление, което да дефинира какъв да е представител. Ако до тогава такова няма, ще се обърна към Народното събрание да се произнесе с решение кой да води делегацията и какъв мандат за диалози да му даде. Средата на юли е срещата. Надявам се до тогава да има постоянно определено държавно управление. Няма заплаха да закъснеем, представителят ни ще бъде избран в период “.

***

„ Разминаванията сред машинното и ръчното преброяване на бюлетините идва от неточности при броенето. Машината е добра в броенето. Често се отнася за човешка неточност, от време на време – техническа – принтерът е спрял да работи, свършила е хартията или нещо сходно ”. Това съобщи претендентът за народен представител от ПП-ДБ Божидар Божанов в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

***

В село Кормянско са унищожени към 2 хиляди декара със земеделска продукция, откакто през вчерашния ден градушка удари Севлиево и близките села в региона. Селото се е оказало в епицентъра на бурята, като има нанесени дребни по мярка вреди и по домовете и колите на локалните поданици, предава БНР.

***

В изискванията на незабавната нужда са ускоряването на модернизацията на въоръжените ни сили. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов при откриването на 16-ото Международно ревю за отбранителни артикули и услуги „ Хемус 2024 “ в Международен панаир - Пловдив, предава Българска телеграфна агенция. 

***

„ Да ударим Нидерландия с атомно оръжие ", подобен зов насочи депутатът от Държавната дума (долната камара на съветския парламент) и генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурульов (на фотографията в текста) ", написа основаният в западноевропейската монархия вестник " Москоу таймс ".

Пенсионираният боен през вчерашния ден даде изявление в предаване на считания за всекидневен представител на съветския водач Владимир Путин Владимир Соловьов.

" По мои калкулации сред 50 и 60% от запасите от течни горива на Европа се намират в Нидерландия. На боен език това се назовава " тлъста цел ". Ето за какво, аз приканвам - да ударим тази страна с атомно оръжие. Представяте ли си, какъв удар ще бъде това за Европа. Старият континент ще падне на колене, а ние ще използваме една дребна част от нашия нуклеарен боеприпас ", сподели депутатът.

***

През 2023 година водачът на Чеченската република Рамзан Кадиров е похарчил 6,1 милиарда рубли за спортни занимания. Това е повече от бюджета на Министерството на здравеопазването в Грозни, съгласно калкулации на съветския Telegram канал " Вёрстка “.

***

Папата-аржентинец Франциск, милиони от сънародниците на който страдат от беднотия, съобщи през днешния ден, че държавните управления, борещи се с дългови проблеми, не могат да постановат на популацията си „ ограничения, несъвместими с човешкото достолепие ", съобщи Франс прес.

***

Крайнодесният израелски министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир сподели през днешния ден, че партията му ще “разстрои ” работата на ръководещата коалиция, до момента в който министър председателят Бенямин Нетаняху не разкрие детайлности от вероятното решение за бъдещето на Газа, на фона на възобновени старания за реализиране на помирение, съобщи Ройтерс.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР